1300 - Knallertkørekort
Åben for tilmelding
Pris: 670,- DKK Beløbet skal betales ved tilmelding

Knallertkørekort

Alderen til at erhverve knallertkørekort er sat ned til 15 år gældende fra 1. oktober 2016.

Derfor ændrer Ungdomsskolen lidt på proceduren omkring erhvervelsen af knallertkørekort. J

Når du melder dig til knallertkørekort, vil du alt efter din bopæl blive placeret på Hold A, hvor undervisningen foregår på Materialegården i Augustenborg eller på hold B, hvor undervisningen foregår på køreteknisk anlæg i sønderborg.

De ældste kommer først til på begge hold og det er ikke muligt at imødekomme ønsker med hensyn til at være sammen med en ven.

Vi prøver at få alle igennem hurtigst muligt. Det kan/vil ske, at elever bliver flyttet fra hold A til B eller omvendt, idet vi hele tiden tilstræber at fylde holdene op. J J J

Vil du køre på lille knallert?

Knallertkørekort

For at få kørekortet skal du - hvis du er under 18 år - følge ungdomsskolens undervisning og bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Undervisningen består af 30 lektioner inklusive den teoretiske og den praktiske prøve.

Fra du starter på undervisningen, til du har bestået den praktiske prøve, skal der gå minimum 14 dage og maksimum 6 måneder.

Førstehjælpskurset inkluderet i prisen

Før du kan gå op til den praktiske prøve, skal du have gennemført kurset "Færdselsrelateret førstehjælpskursus for unge knallertførere".

Det er et særskilt kursus og ikke en del af knallertundervisningen.

Kurset varer 8 timer (4 timer med basal genoplivning og 4 timer med færdselsrelateret førstehjælp).

Alder

Gældende fra d. 1. oktober 2016:

• Du skal være 15 år for at få kørekort til lille knallert.
  •  Du kan tidligst begynde på knallertkørekort, når du er 14 år og 6 måneder.

Priser

•  Det koster 670,00 kr. for et knallert-kørekortet inklusiv et kursus i Færdselsrelateret førstehjælp..
  •  Du kan ikke være fraværende!!!
  •  Hvis du dumper til enten teoretisk eller praktisk prøve, koster det 200 kr. at gå til en ny prøve.

Bemærk også:

•  Sanktionerne for at køre ulovligt på knallert er blevet strengere. Du kan både risikere at få knallerten konfiskeret, miste retten til at køre knallert og få udsat muligheden for at køre bil.
  •  Traktor-kørekort giver ikke længere ret til at køre på lille knallert. Så selvom du får traktor-kørekort, skal du også tage et knallert-kørekort.
  •  Aldersgrænsen for at køre stor knallert (knallert 45 er 18 år )

Når du er tilmeldt:

• Du kommer på en venteliste, når du tilmelder dig knallertkørekort.
  • Når du kommer med på et hold, vil du modtage en mail med nærmere info. Du modtager en sms med besked om, at tjekke din mailboks, straks efter at mailen er sendt ud!! Det er VIGTIGT, at du meddeler om, du kan deltage på holdet!!
  • Indkaldelse til færdselsrelateret førstehjælp vil foregå på samme måde. Du indkaldes til færdselsrelateret førstehjælp først, idet du ikke kan starte på knallertkørekort, før du har gennemført førstehjælpskurset!!
  • Vi vil som udgangspunkt tage de ældste elever først!!
.